Dimarts 16 de juliol de 2024

Solidaritat cunitenca feta a mà!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

L’onada de solidaritat cap al poble d’Ucraïna ha pres moltes formes.  Des de l’Associació IAIA, ben representada a Cunit, la proposta és la creació i enviament d’uns kits d’higiene personal fets de ganxet. El saló d’estètica Belles Mans és un dels punts de recollida d’aquesta campanya.

Una tovallola, una manta, discos desmaquillants, una esponja o manyopla i una bossa per guardar-ho, tot fet a mà amb ganxet. Aquests són alguns dels elements del lot que d’higiene personal que persones d’arreu de l’Estat espanyol estan teixint a mà per donar a col·lectius vulnerables, com víctimes i refugiades d’Ucraïna. “La col·laboració ciutadana, dedicant temps i recursos a ajudar a persones que ho passen malament, és molt emocionant“, explica la Maribel López, que és una de les impulsores de la campanya a Cunit, com a voluntària de l’associació sense ànim de lucre IAIA.

Els kits es poden portar al saló d’estètica Belles Mans (Empar Nadal, 11, Cunit). A l’abril, l’ONG IAIA en recollirà per tal de fer-los arribar a col·lectius vulnerables, com víctimes de la guerra ucraïnesa.

 

Tutorial per teixir alguns dels elements del kit d’higiene

 

Solidaritat feta de fil i llana

La Maribel López és ambaixadora a Cunit de les propostes solidàries fetes de crochet, que es fan grans gràcies a la col·laboració ciutadana. Paral·lelament a  la campanya dels kits d’higiene, està en marxa la creació de maniguets terapèutics per a persones que pateixen Alzheimer. Es tracta d’una peça de roba, amb textures i elements, que són molt favorables per a qui pateix la síndrome de la mà inquieta, ja que ajuda a relaxar i protegir les extremitats. “Estem provant-ho amb fils i llanes de grossors diferents, perquè siguin còmodes a l’hivern i a l’estiu. A més, els fem de colors vius, que criden l’atenció i són alegres!“.

Anteriorment, la comunitat cunitenca havia participat en la creació de popets per a nadons prematurs i en el muntatge de l’avet de crochet, que aquest Nadal va lluir a la plaça Santiago Rusiñol.

Actualment, trobareu la Maribel López els dilluns a la tarda (de 17 a 19 hores) al Casal Municipal, on dinamitza tallers de ganxet. A més, al seu establiment d’estètica Belles Mans també recull creacions i regala algun consell per perfeccionar la tècnica. “No cal saber teixir per col·laborar: qualsevol aportació, fins i tot de llana i fil, és benvinguda!“.

 

Text: Cunit Informa

Fotos: Cedides

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Ves al contingut