Dijous 23 de maig de 2024

Crotxet per alegrar vides!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Des de fa algunes setmanes, cada dilluns a la tarda, a la plaça del Casal s’hi reunixen diverses persones –cada dia en són més!– per fer-hi ganxet. Es tracta de l’activitat Decorem Cunit per Nadal amb crotxet!, que va ser una idea de les veïnes Esther Olivares, Montse Jiménez i Maribel López i que compta amb el suport dels Centres Cívics municipals. L’objectiu és elaborar tot d’elements nadalencs amb llana i guarnir els carrers i l’abre que s’instal·la a la plaça de la Vila.

Hem parlat d’aquesta iniciativa amb la Maribel López, que és propietària de l’establiment d’ungles i estètica Belles Mans. Des de fa un temps, al seu local hi organitzava sessions de crotxet, obertes a tothom qui desitgés cosir en companyia o aprendre la tècnica del ganxet. Explica que funcionava com una mena de teràpia i com a una bona forma de cohesió social.

Els motius de decoració nadalencs fets a mà no són una novetat: la Maribel i unes companyes ja van guarnir els arbres de Cunit l’any 2018! Enguany, es vol que hi pugui participar tota la ciutadania. I és que després d’uns mesos d’aïllament i confinament a causa de la Covid-19, les trobades de cada dilluns són una excusa excel·lent per ajuntar-se, socialitzar i passar-ho bé!

Les sessions es realitzen a la plaça del Casal, els dilluns de 17 a 19 hores. L’espai és exterior, s’hi garanteix la distància de seguretat i l’ús de la mascareta. Hi pot participar qualsevol persona, tingui l’edat que tingui. Només cal que prepareu l’agulla de ganxet del 3,5 i us inscrigueu al Casal Municipal!

Popets solidaris

La Maribel López també forma part de l’ONG Pulpitos Solidarios (pàgina de Facebook). Es tracta d’una xarxa d’abast mundial que impulsa l’elaboració de peces de ganxet en forma de popets, per a nadons prematurs. Els tentacles d’aquestes joguines es realitzen amb unes mides, grossor i espessor determinades, que simulen el cordó umbilical, i que són beneficiosos per a nens i nenes que han nascut prematurament. L’establiment En Bones Mans és un dels punts de creació recollida d’aquests popets. Posteriorment, els popets es desinfecten i es reparteixen en hospitals.

Text: Ajuntament de Cunit

Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content