Divendres 24 de maig de 2024

L’arbre de Nadal més cunitenc està fet de ganxet!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Si durant aquestes festes heu passat per la plaça Santiago Rusiñol, hi haureu vist un elegant arbre de Nadal, fet de ganxet i decorat, fins i tot, amb l’escut de Cunit! És obra de la Maribel López i de la resta de participants del taller Decorem Cunit per Nadal amb crotxet.

Gràcies a la implicació d’una vintena de participants, aquest Nadal podem gaudir a Cunit d’un arbre tan original i fet a mà. Des de la primavera, un grup de persones s’ha reunit els dilluns, a la plaça del Casal, per fabricar elements nadalencs de ganxet. Es tractava d’una iniciativa de les veïnes Esther OlivaresMontse Jiménez i Maribel López, que ha comptat amb el suport dels Centres Cívics de Cunit.

Tota la decoració la dúiem feta, però un cop van muntar l’estructura metàl·lica, ens va tocar enfilar-nos a l’escala i cosir tot el cos de l’arbre!“. La Maribel López assegura que han estat moltes hores de feina, que sovint han fet cadascú a casa seva, però que el resultat ha valgut la pena. “Malgrat algun imprevist, estem molt contentes de com ha anat el procés i de la bona acceptació que ha tingut la nostra obra, per part dels cunitencs i cunitenques“.

L’altre element nadalenc artesanal que ens han regalat és el Ninot de Neu, que es pot visitar al Casal Municipal. “A l’interior, hi ha unes bobines de plàstic i tot el ninot està farcit de plastiquet de bombolles, que vam demanar a botigues d’electrodomèstics i de mobles! La resta, és tot ganxet”, explica.

La Maribel López avança que està preparant nous projectes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cunit.

 

El crotxet i la solidaritat

A nivell particular, la Maribel López assegura que té ganes de tirar endavant noves iniciatives solidàries. Si el seu establiment d’estètica, Belles Mans, és un dels punts de recollida oficial dels Popets solidaris, fets de crotxet, per a nadons prematurs, ben aviat ho serà de “Manguitos solidarios”, beneficiosos per a persones que pateixen Alzheimer. La impulsora d’aquest projecte és l’ONG IAIA i la finalitat del teixit és combatre la síndrome de la mà inquieta.

 

Text: Cunit Informa

Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content