Dissabte 24 de febrer de 2024

La Unitat de Policia Verda vetlla per la Convivència i el respecte al nostre entorn

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

La nova Unitat de Policia Verda de Cunit ja és referent a Catalunya com a projecte innovador de cara a vetllar per la Convivència i el Civisme a Cunit.

En el mes de febrer d’enguany es va posar en marxa des de la Policia Local de Cunit el projecte de Policia Verda, l’objectiu del qual era rebaixar la taxa d’incivisme que tenim al municipi, partint d’entrada de la difusió a la ciutadania de la nova Ordenança de Civisme i Convivència atenent a la necessitat latent de reduir els abocaments incontrolats a la via pública, sobretot el voltant dels contenidors.

La Unitat de Policia Verda és un projecte totalment innovador en les Policies Locals de Catalunya. Es tracta d’un operatiu al qual es destinen un total de 7 agents sota el comandament del Sergent cap operatiu del nostre municipi, els quals fan aquesta funció fora de les seves hores de treball, sense un horari fixe, per poder realitzar aquesta tasca en flexibilitat.

La clau és el patrullatge dels membres de la Policia Verda de paisà.

Des de la posada en marxa i fins a la primera quinzena d’abril, la policia verda ha instruït un centenar d’informes i actes, que han donat pas, malauradament en un % molt elevat a la corresponent sanció. Val a dir que, d’acord amb l’Ordenança de Civisme i Convivència algunes de les sancions pecuniàries han estat convalidades per Mesures alternatives al servei a la comunitat.

Des del PSC, com a responsables de la Regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament, posem èmfasi en voler que Cunit sigui un poble amable. Amable a l’hora de conviure, amable amb el Medi Ambient i amable amb el nostre patrimoni.

Per això, fem una crida a la col·laboració ciutadana, la quel sempre serà anònima, per a informar d’aquelles conductes incíviques que observem. Per a fer-ho es pot fer servir l’adreça de correu electrònic policiaverda@cunit.cat , que en dos mesos ja han arribat gairebé 200 comunicacions per part de ciutadans i ciutadanes de Cunit.

Agrair la tasca dels agents i la bona acollida que ha tingut per part dels nostres veïns/es, essent aquesta unitat referent a nivell nacional, ja que,  amés, ha estat reconeguda per la Unidad de Medio Ambiente de la Fiscalia General del Estado.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content