Dijous 23 de maig de 2024

Tina Martínez, història viva dels balls de saló a Cunit

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

La Tina Martínez és la responsable de què moltes generacions de cunitencs i cunitenques hagin après a ballar! Des que es va instal·lar al poble, l’any 1979, a més de treballar a la llibreria de Cunit, va convertir-se en un referent dels balls de saló a força d‘organitzar competicions, exhibicions i tallers de ball!

Des que recorda, la Tina Martínez sempre ha ballat i ha fet moure les persones del seu voltant. Com el seu marit, a qui en un principi o li agradava gens, però va acabar realitzant tot d’actuacions de balls de saló. Durant més de trenta anys, la Tina va fer classes de ball a centenars de persones de totes les edats, en llocs com el Casal d’Avis o l’antiga ubicació del Pompeu Fabra. I ho fa fer de forma totalment voluntària. Recorda que va rebre diversos diplomes en reconeixement de la seva professionalitat i que l’alumnat acabava sempre ben content, fins al punt que sovint rebia regals, i que molts dels participants van acabar especialitzant-se en algunes disciplines de ball: ella els va contagiar la seva passió!

Durant aquest temps, també de forma altruista va organitzar i presentar desenes de competicions i exhibicions de balls de saló. Fins i tot, afirma que va ballar amb mossèn Joaquim Fortuny, antic capellà de Sant Cristòfol de Cunit i actual vicari general de l’arxidiòcesi de Tarragona!

Al mateix temps, la Tina Martínez també participava en competicions i exhibicions i perfeccionava el seu talent en escoles com la de Josep Vias i Rosa Maria Fransi, de Vilafranca del Penedès, de qui guarda un molt bon record. Actualment, amb vuitanta anys, la Tina contiua sent membre activa d’entitats com Dancing Cunit; Pasión Flamenca, on fa sonar les castanyoles, i La Factoria Company, del Vendrell. De fet, fins abans de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, la Tina havia continuat participant en competicions nacionals. La seva néta petita li segueix els passos, competint amb disciplines urban style com el hip-hop.

 

Participació en el concurs Got Talent (Telecinco)

Amb l’escola de ball La Factoria Company del Vendrell, l’octubre del 2021 la Tina va participar en el concurs televisiu de ball Got Talent. La coreografia, creada per la directora del centre Anaïs Escobar, representava el pas del temps en les persones i les generacions que arriben. La Tina Martínez recorda que va ser un espectacle molt emotiu i que fou molt celebrat pel jurat del programa. Ara espera que hi puguin tornar a participar amb un ball diferent!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content