Divendres 24 de maig de 2024

Que s’aturi el temps, que estem la platja!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Des de meitats del mes de juny, a la platja de Llevant (a l’altura de l’estació de trens) hi ha la zona de bany adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d’una estructura flotant on hi ha capacitat per a 24 persones assegudes. Al costat, també, s’hi ha instal·lat una passarel·la amb baranes per facilitar l’accés a l’aigua. Es tracta d’una de les poques instal·lacions d’aquestes característiques, a tot l’Estat espanyol!

En aquesta nova zona de bany inclusiva, ens hi hem trobat una colla d’usuaris de la Residència Novallar de Cunit, que gaudien del sol, de música i d’algun refresc i aperitiu! S’hi respirava alegria i festa, perquè moltes d’aquestes persones feia anys que no es banyaven a la platja! Per exemple, la P. i el C., un matrimoni que viu al centre Novallar, feia catorze anys que no es banyaven al mar i no pensaven pas que ho podrien tornar a fer. O la M., que malgrat haver viscut tota la vida a primera línia de platja, aquí a Cunit, no es podia banyar des que es va trencar el maluc, nou anys enrere.

Per a persones amb la mobilitat reduïda, aquesta instal·lació suposa l’oportunitat d’estar en contacte amb l’aigua de la platja de forma segura, sense haver de dependre d’algú per aguantar l’equilibri. I pel que fa als usuaris de la residència, a més, representa trencar la rutina i gaudir amb els companys i companyes d’una activitat divertida i refrescant. I ben saludable, perquè l’aigua de mar és fantàstica per la circulació!

L’educadora social de la Residència Novallar, Bea Moreno, assegura que aquestes sortides donen mitja vida als residents, que expressen sovint que “quina felicitat” i que “tant de bo el temps s’aturés”!

Bea Moreno explica que la voluntat és anar-hi cada setmana, en grups d’unes quinze persones. Cal un nombre similar de membres de l’equip tècnic per garantir la seguretat dels residents, ja que s’han d’apropar les cadires de rodes a la riba, portar també cadires de plàstic per seure a la sorra, acompanyar-los i servir l’aperitiu. I un cop a la sorra? Doncs els traslladen a la plataforma a bord d’un flotador en forma d’unicorn! 

La instal·lació és oberta a qualsevol persona, jove o gran, que tingui dificultats en la mobilitat. L’accés és lliure i gratuït, i no cal reserva prèvia.

Text i fotos: Ajuntament de Cunit

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content