Divendres 24 de maig de 2024

La cunitenca que s’ha coronat al mundial de culturisme

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

El culturisme és una pràctica esportiva que busca desenvolupar al màxim la musculatura, per tal  que tot el cos adquireixi volum de forma proporcionada. Així, a base d’exercicis específics a cada zona, es busca la definició de les fibres musculars i aconseguir el mínim de greix. Hi moltes categories i estils en què es divideix el culturisme, algunes de les quals són específiques per a dones. Per exemple, una de les últimes en establir-se com a disciplina competitiva ha estat la Bikini fitness, de la qual la cunitenca Linna Real n’és campiona del món.

El bikini fitness és una modalitat del culturisme que busca una figura femenina, elegant i proporcionada, sense una primesa extrema. Com un rellotge d’arena. Les categories es classifiquen segons l’alçada i l’edat de les participants. Actualment, als campionats del món hi participen dones d’edats ben diverses, fins i tot de 50 anys. Hem parlat amb Linna Real, resident a Cunit, campiona del món d’aquesta modalitat, en la lliga amateur.

Professionalitzar-se en el culturisme

En sis anys de trajectòria competitiva, ja s’havia coronat com a campiona d’Europa en dues ocasions i havia estat bronze en campionats mundials, però havia decidit no passar a la lliga professional fins a ser la número u del món. Aquesta decisió va ser un repte merament personal, ja que el seu palmarès li hauria permès professionalitzar-se fins a 15 ocasions abans de ser campiona mundial, l’any 2020. Aquest salt a l’elit del culturisme li garanteix més patrocinis i suports de cara a la seva nova meta: ser campiona del món de la lliga professional.

Des que va guanyar el mundial, la Linna Real és una de les esportistes que forma part del programa del grup ADAMS, de control antidòping. Contínuament és monitoritzada a través del telèfon mòbil, però lluny de ser una càrrega, la culturista ho assumeix com un privilegi i una responsabilitat, ja que d’aquesta manera propicia la transparència i els valors d’un esport d’alt nivell sense trampes.


Exercici i nutrició

La campiona del món ens explica que la clau és fer esport i dieta saludable i neta, de forma habitual. Excepte en etapa competitiva, quan la rutina és més exigent, el seu dia a dia habitual és un entrenament d’uns 50 minuts diaris, evitar els greixos saturats i beure molta aigua.

Com a continuació de la seva filosofia de vida, la Linna regenta un centre esportiu i nutrició a Cunit. Allí, hi ha des d’acompanyament a persones que volen muscular-se i tenen l’objectiu de competir, com per a qui només vol mantenir-se en forma. Emocionalment, a més, els beneficis de fer esport van més enllà de l’aparença física.

Text: Ajuntament de Cunit

Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content