Dissabte 22 de juny de 2024

Seguint la pista de la postguerra a Cunit, a través del mòbil

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Des d’aquest estiu, alguns indrets històrics de Cunit amaguen pistes per completar un street room! Es tracta de la gimcana digital “Cunit, el contraban a la postguerra”: a través del mòbil, i de forma gratuïta, cal respondre una sèrie de preguntes i seguir les indicacions per anar fins a la següent pista i completar el recorregut en 60 minuts. Si creieu que ho sabeu tot del patrimoni local, ja ho podeu demostrar!

Comencem al búnquer de la Guerra Civil, situat davant l’Oficina de Turisme de Cunit. Un cartell mostra el codi QR que ens portarà a la pàgina web de la gimcana digital. Per participar-hi, només cal un telèfon mòbil i fixar-se bé en els detalls i les pistes que ens proposa el joc, per tal de descobrir tots els enigmes amagats! Us hi animeu?


“Cunit, el contraban a la postguerra”

Una breu introducció ens situa en l’aventura que estem a punt d’iniciar:

Les campanes de l’església de Cunit repiquen quan arriba la mitjanit: és l’hora. Ara participaràs per primer cop en un contraban! Som al 1945. Fa unes setmanes, prop de la posta del poble, vas sentir a dir que hi havia gent de Cunit que es guanyava uns calerons extres de matinada i, després de moure fils, has aconseguit que t’hi deixin participar. Amb la postguerra, l’escassetat ha fet forat en la gent del país: el règim ha establert cartilles de racionament per poder accedir a productes alimentaris bàsics i, tot i això, encara es fa difícil de subsistir.

Llegida la introducció, ja estarem a punt de resoldre la primera pregunta. Podeu mirar a l’interior del búnquer, on trobem rèpliques d’armament i capses de pólvora de la Guerra Civil, i alguna pista per seguir el joc!


(Re)descobrir el patrimoni cunitenc

Onze enigmes, un recorregut d’uns 1.300 metres i 60 minuts per completar el joc. Tota una aventura digital i sobre el terreny, per descobrir curiositats sobre la història del contraban a Cunit, que es va allargar fins al període de postguerra. L’itinerari comença davant de la reconstrucció del búnquer de la Guerra Civil, continua pel passeig marítim (on ens hem de fixar en el plafó Espai de Memòria dedicat a la Defensa de costes) i es dirigeix cap al Nucli Antic.

El joc està disponible en quatre idiomes: català, castellà anglès i francès. Es pot fer qualsevol dia i a qualsevol hora, en solitari o en companyia. Una bona manera d’aprendre dades històriques o de demostrar que ningú coneix millor que vosaltres el patrimoni cunitenc!

 

Text i fotos: Ajuntament de Cunit

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content