Divendres 24 de maig de 2024

Amistat i gasolina, des de Cunit al món!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Amb vint-i-tres anys d’història, la Penya Motera Paki Paya de Cunit és una de les entitats socials més consolidades del municipi. Els uneix la passió per descobrir el món amb un vehicle de dues rodes, però també l’amistat i el respecte que senten pels companys i per la resta de conductors i conductores.

La Penya motera Paki Paya de Cunit es va fundar l’any 1998. Tot va començar amb un grup d’amics que es reunia sovint al bar El Sol i un dia van decidir  formar un grup motero. Com les motos de gran cilindrada, la notícia va córrer de pressa i molta gent es va interessar per la penya, que va anar a creixent. Les motos són l’afició comuna, però el que fidelitza els membres és “l’amistat, el bon rotllo, el companyerisme i, sobretot, el respecte mutu“, afirmen des de l’associació.

Han passat més de vint anys i moltes anècdotes. Una de les preferides es remunta a l’any 2001, quan gran part de la penya tornava de la concentració motera Pingüinos (Valladolid). Expliquen que la Guàrdia Civil els va aturar perquè a la carretera hi havia 80 centímetres de neu. “Nosaltres intentàvem apartar la neu amb els genolls mentre conduíem, però ens van prendre per bojos!” Al final, van haver de fer nit en un bar de carretera. “Al bar, hi vam a les dotze del migdia i a la una de la matinada, l’amo ja s’havia quedat sense menjar i beguda. Nosaltres acabem amb tot!“.

Els membres porten amb orgull el nom de la penya cunitenca arreu del món. Per exemple, els llocs més llunyans on ha estat present l’associació han estat  la concentració Invernal Elefantreffen (Alemanya), Cap Nord (Noruega) i Ushuaia (Argentina).

També han consolidat tradicions pròpies. Fa uns anys tenien el ritual del xupito motero de bateig, que era un licor molt picant. El que sí que mantenen és la salutació motera, que consisteix a instal·lar un petit estand en un lloc estratègic de la carretera i animar els motoristes a aturar-se per convidar-los a un entrepà i un refresc.

La Penya motera Paki Paya de Cunit està oberta a tothom! Actualment, en formen part persones d’entre 14 i 72 anys. Trobareu bona part dels seus membres els divendres, a partir de les 20 hores al Bar Social Los Rosales (avinguda Los Rosales, 2b).

 

Precaució a la carretera

Alguns membres de la penya cunitenca apareixen a una de les darreres campanyes del Servei Català de Trànsit:

Des de l’entitat aprofiten per llençar un missatge de prudència i seguretat a la carretera: “Per poder continuar gaudint d’això que tant ens apassiona, és fonamental la precaució a la carretera i fer valdre les bones actituds a l’hora de conduir: ser sociables amb la resta de conductors i conductores de la via i no circular com si estiguéssim en un circuit. Al final, el millor de les motos són les persones!“.

 

Text: Cunit Informa

Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content