Divendres 24 de maig de 2024

Instacunit, sis anys omplint Internet de fotos boniques del poble!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Fa una mica més de sis anys, un petit grup de cunitencs i cunitenques amb ganes de proposar coses es van trobar a les xarxes socials. D’aquesta manera va néixer el projecte autogestionat Instacunit, la Comunitat Instagram de Cunit. Des d’aleshores, cada dia podem trobar noves i boniques imatges del municipi a Internet!

Lluís Puchol (@Circunstancial) i Alberto García (@agebalma) van ser els administradors d’Instacunit des dels seus inicis, l’any 2015, projecte que van engegar juntament amb Javi (@m_a_n_u_i_a) j. Amb presència a Twitter i a Facebook, a més d’Instagram, ràpidament va anar creixent la comunitat instagramer de Cunit. “Vam convocar un concurs de fotos per decorar el vestíbul de l’estació de trens de Cunit i la participació es va desbordar! Rebíem i compartíem tantes imatges cada dia, que l’aplicació ens bloquejava el compte perquè ens detectava com spam!“, explica Lluís Puchol. A aquella primera edició del concurs d’Instacunit en van seguir moltes altres, fins a convertir-se en un dels actes consolidats de la Festa major d’hivern, en honor de Sant Sebastià.

El principal objectiu d’Instacunit és reivindicar el potencial de tot el municipi i durant tot l’any. “Sabem que les nostres platges són precioses i veure la posta de sol a la tardor és impagable, però Cunit té molts més indrets i detalls que volem visibilitzar“, afirma Lluís Puchol. En aquesta línia, van començar a proposar reptes per visibilitzar la bellesa i la vida del municipi, més enllà de la platja i de les festivitats. Actualment i fins al 10 de març, està en marxa el Repte Hivern d’Instacunit, en el qual les fotos preferides tenen premi!

El Lluís Puchol reconeix que no té un indret preferit de Cunit: “em quedo amb les situacions viscudes als llocs on hi hem participat com a comunitat”.

A més de trobar la complicitat de cunitencs i cunitenques amb afició per la fotografia i les xarxes socials, també han col·laborat amb establiments comercials, entitats culturals i esportives, i institucions, com la Biblioteca Municipal Marta Mata. Des dels inicis també han col·laborat estretament amb la Regidoria de Turisme de Cunit, per la qual van dissenyar una col·lecció de postals turístiques amb algunes de les imatges més boniques realitzades per la comunitat. Instacunit també participa en els grans actes cunitencs, com la Fira del Contraban i la Pagesia, el Carnaval de Cunit, tornejos esportius, les diades de Sant Jordi i l’Onze de Setembre o la Fira de Nadal.

Poc a poc, l’etiqueta #Instacunit s’ha convertit en un referent, no només d’imatges, sinó de qualsevol tema que tingui a veure amb el municipi.

Fa poques setmanes, els veterans igers cunitencs van passar el testimoni a una nova administradora: @medusaluminosa. Molta sort amb la nova etapa!

 

Text: Cunit Informa

Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content