Dissabte 22 de juny de 2024

La millor petanca internacional té una cita a Cunit aquest desembre

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

El Club Petanca Cunit ens convida aquest cap de setmana al torneig més gran que ha organitzat. Es tracta d’un certamen a escala internacional i comptarà amb la presència d’alguns dels millors jugadors estatals i mundials. La competició tindrà lloc a les pistes de petanca del camp de futbol municipal i tota la ciutadania hi està convidada!

Aquest dissabte 11 de desembre de 2021, a Cunit s’hi cita la petanca d’alt nivell. Gairebé 300 participants competiran al 3r Open de Petanca Ciutat de Cunit, que enguany s’internacionalitza i agafa una nova magnitud. Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Cunit, la zona esportiva del camp de futbol municipal es converteix en un gran espai de competició, amb una gran pista central i diverses de secundàries, on participants i públic podran gaudir de la millor petanca. A més, l’acció de la pista central es podrà seguir en directe en streaming a través del canal de Youtube del Club de Petanca Cunit.

A escala nacional, cal destacar la participació de Jesús i Iván Escacho Alarcón. Aquests joves germans de Saragossa sumen un gran palmarès en les categories júnior i sènior respectivament, amb títols com Medalla de bronze de Tir de precisió, Medalla de plata en modalitat Tripleta i Dupleta als campionats del món. “Són molt grans, en el món de la competició de petanca a Espanya i estem molt orgullosos de què vinguin a l’Open de Cunit!” explica el president,  Diego Gómez Quintana. Pel que fa a participants internacionals, es comptarà amb la presència de noms com Claude Bezat, Claudy Weibel, Andrien Delahaye o Patrick Messonnier.

Tot i que a l’Estat espanyol la petanca competitiva és un esport considerat minoritari, en altres països del món gaudeix d’una popularitat semblant a la del futbol. El president del Club Petanca Cunit explica que a Itàlia, Suècia, Tailàndia o França, per exemple, la petanca és un esport d’elit i que s’hi construeixen estadis per gaudir de la competició.

 

El Club Petanca Cunit

L’entitat cunitenca va néixer l’any 1990, però no va ser fins al 2018 quan va començar a competir en tornejos. Malgrat el curt període, els diversos equips que formen el club han anat col·leccionant títols al seu palmarès: subcampionat a la Lliga regular de la província de Tarragona (2018) i, aquest 2021, el subcampionat provincial en Dupleta i podi en la modalitat Tir de precisió. El proper objectiu és classificar-se pels play off, que permetria l’ascens a la màxima categoria catalana. “Però encara falten diversos partits!“, reconeix Diego Gómez Quintana. Actualment, el club compta amb una vuitantena de socis i uns quaranta jugadors federats.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content