Dissabte 22 de juny de 2024

Canvis de ‘look’ solidaris a Cunit!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Si esteu pensant de fer-vos una bona tallada de cabells, podeu optar per fer donació del cabell a la iniciativa Mechones solidarios: una associació malaguenya, sense ànim de lucre, que fabrica perruques de cabell natural per a donar-les a persones que pateixen calvície, especialment si és a causa de tractaments de quimioteràpia o alopècia. Des de fa unes setmanes, les sòcies Adana Estilistes són ambaixadores d’aquesta iniciativa a Cunit!

Tallar-se la cabellera més d’un pam i mig pot suposar un canvi radical en l’aspecte d’una persona. A través de la iniciativa a escala estatal Mechones solidarios, però, com a mínim una persona més se’n beneficia, ja que de la donació els cabells tallats se’n fabrica una perruca de cabells naturals.

Mechones solidarios va néixer l’any 2013 de la mà de l’Asociación de peluquería Internacional Arte e Imagen, de Màlaga. L’objectiu del projecte és ajudar a persones, especialment dones, a afrontar situacions de pèrdua completa del cabell a causa de tractaments oncològics o d’alopècia. El canvi estètic que produeix la pèrdua del cabell pot tenir conseqüències importants a nivell psicològic i anímic. Aleshores, la iniciativa consisteix a recollir donacions desinteressades de cabells tallats, fer-ne perruques de qualitat i d’aspecte natural i donar-les de forma gratuïta a pacients d’alguna de les afectacions esmentades.

Hi ha alguns requisits perquè la donació sigui vàlida: per exemple, s’accepten talls a partir de 30 centímetres de llarg, i de cabell que no estigui tractat amb henna. No importa el tipus de color, d’estil ni de sexe de la persona donant! Les donacions es poden fer tant de forma particular com a través d’algun dels centres d’estètica que s’han adherit a la campanya.

La perruqueria Adana Estilistes de Cunit és un dels establiments de Catalunya que participa en aquesta iniciativa. Les sòcies de l’establiment cunitenc, Ana Prados i Inma Rodríguez, pensen que es tracta d’una “iniciativa molt bonica. Volem ajudar en tot allò que estigui a les nostres mans.  Ni a nosaltres ni a la clientela ens suposa cap esforç i podem donar felicitat i autoestima a moltes persones!”.  Adana Estilistes està situada a l’avinguda de Barcelona, 167, de Cunit.

 

Un conte sobre l’alopècia infantil i l’alegria per una perruca

Al web de la iniciativa Mechones solidarios hi podeu trobar tota la informació sobre esdeveniments, formacions i altres campanyes solidàries.

 

Text: Cunit Informa
Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content