Dijous 8 de juny de 2023

La pandèmia de la Covid-19 des de l’experiència cunitenca

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

No hi ha dubte que la pandèmia de la Covid-19 ha afectat a tothom, però no de la mateixa manera. La Lorena Sánchez i el Martí Esteban ho estan descobrint en primera persona mentre fan la recerca per un projecte de recollirà, en format audiovisual, les vivències personals i testimonis de diverses persones de Cunit.

La Lorena Sánchez i el Martí Esteban són joves comunicadors que estan enregistrant un documental sobre com ha afectat la pandèmia de la Covid-19 a la ciutadania cunitenca. A través d’entrevistes, l’objectiu és conèixer les experiències i vivències de perfils concrets, com persones que van passar el confinament en solitari, persones ingressades en un hospital per coronavirus o canvis de plans sobtats, provocats per la situació pandèmica.

Alguns perfils són més complicats de trobar, com persones grans que hagin pogut viure la grip espanyola de principis de segle XX, o la visquessin familiars propers, i ara hagin viscut la pandèmia de la Covid-19. Aquest perfil encara no l’hem trobat, però esperem tenir-ne l’ocasió!“, explica la Lorena Sánchez. En canvi, sí que han contactat amb l’equip del documental perfils que no s’havien plantejat en un principi, com una metgessa especialitzada en les seqüeles posteriors a la malaltia o persones que van viure el confinament treballant com a cuidadores internes en un domicili. La via per contactar amb l’equip del documental és el correu electrònic documental@cunit.cat.

 

Solidaritat en temps de pandèmia

És cert que durant la pandèmia les experiències individuals van ser intenses, però també ho van ser les col·lectives. Professionals i ciutadania de Cunit es van bolcar, de forma voluntària, en facilitar la situació a persones que ho necessitaven: des de grups que fabricaven mascaretes i bates fins a persones que anaven a altres municipis a buscar medicaments. “O la imatge de cotxes de la policia municipal homenatjant, des del carrer, una senyora que feia 91 anys!“, recorda el Martí Esteban, “volem mostrar com es va unir el poble per fer front a una situacio tant complicada“.

Totes aquestes vivències i realitats també es recolliran en un programa radiofònic, que tindrà una vessant més centrada en com va afectar el confinament i les restriccions a gremis i col·lectius de professionals concrets.

 

Joves en pràctiques a l’Ajuntament de Cunit

La contractació de la comunicadora audiovisual Lorena Sánchez i el periodista Martí Esteban es va fer a través d’una de les convocatòries del programa Joves en pràctiques, adreçades a menors de 30 anys amb estudis universitaris o de formació professional. El projecte original que l’Ajuntament de Cunit va presentar en aquesta convocatòria era un documental per a la Ràdio municipal, però ben aviat la idea va créixer cap al format audiovisual. Els joves van començar les pràctiques a l’octubre i les acabaran a finals de març. Esperem veure ben aviat el documental!

 

Text: Cunit Informa
Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content