Dijous 23 de maig de 2024

L’actriu Paloma Moreno porta ‘(Lla)ves’ a la Biblioteca municipal de Cunit

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Divendres 21 de gener, l’actriu Paloma Moreno reestrena el seu espectacle (Ll)aves: Human Specific Performance a la Biblioteca de Cunit. Es tracta d’un espectacle de petit format, amb molt poc públic, i una atmosfera que convida a aturar-se i sentir.

L’entrada és gratuïta, però cal reserva prèvia, que es pot fer a través del correu electrònic biblioteca@cunit.cat o del telèfon 977 67 48 84.

Jugamos a conocernos con el corazón abierto y los ojos cerrados“. Amb aquest vers de (Ll)aves, l’actriu Paloma Moreno, autora i intèrpret, resumeix la filosofia de l’espectacle. Human specific performance és una modalitat teatral de petit format, en què el públic s’integra en l’acció, sigui de forma activa o en silenci, des del seient, amb un viatge individual i interior.

A partir d’uns textos que l’autora va escriure durant el confinament, i sota la direcció de Maria Stoyanova, l’espectacle va evolucionant amb cada nova representació. Paloma Moreno presenta un espectacle íntim, d’un ritme pausat i amb diversos moments en què el protagonista és el silenci: una peça per aturar-nos del món frenètic en què vivim. Al llarg dels quaranta minuts que dura l’obra, Paloma Moreno ens convida a respirar, deixar anar i gaudir de la vida amb calma, força, consciència de la vulnerabilitat i un punt de sensualitat.

(Ll)aves es va estrenar el juliol del 2021 al festival d’arts vives Ara i aquí, de Segur de Calafell, on hi va fer tres funcions seguides, i ara es reestrena a la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit. L’actriu reconeix que s’ha sorprès de la seva pròpia obra quan hi ha reconnectat “perquè és una peça viva, que no ha canviat en la forma però sí en l’essència. Cal deixar-lo reposar perquè segueixi creixent. Cada representació és diferent perquè les energies amb cada petit grup de públic també ho són“.

 

La Paloma Moreno és cofundadora de La Porta de Fusta, una companyia i escola de teatre situada a Calafell.

 

Text: Cunit Informa

Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content