Dimarts 16 de juliol de 2024

L’ajuntament fa una crida a la participació ciutadana per escollir model del futur servei de recollida de residus

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

El pròxim 20 de gener començarà una campanya de participació ciutadana adreçada a recollir opinions i comentaris del futur servei de recollida de residus.

L’actual contracte finalitza a finals de 2022 i des de l’inici de la legislatura s’està portant a terme un estudi sobre quin pot ser el servei adient al nostre municipi que doni compliment als requeriments de les noves directrius europees en matèria de reciclatge domèstic i també que s’ajusti a la realitat i necessitats del municipi de Cunit.

Per a aconseguir aquests objectius s’han realitzat consultes a professionals especialistes i també a l’Agència Catalana de Residus. El treball d’aquests dos anys i mig ha donat com a resultat que l’ajuntament té damunt la taula els dos sistemes de recollida de residus domèstics que més s’ajusten a les característiques del nostre municipi. Un és el porta a porta domiciliari i l’altre és la recollida de residus amb contenidors tancats amb identificació, el que es coneix com a contenidors intel·ligents.

L’ajuntament ja compta amb tota la informació i s’inicia ara el procés participatiu per tal de posar-la a l’abast de la ciutadania i també per demanar les opinions al respecte, sota el lema CANVIEM X MILLORAR.

A partir del dia 20 de gener començarà aquest procés que es trobarà a la plataforma de participació ciutadana de l’Ajuntament de Cunit decidim.cunit.cat de forma digital, però també s’habilita la participació presencial en diferents xerrades i punts informatius en diferents dies i ubicacions.

José Manuel Cabada, regidor de Medi Ambient, explica en aquest video la necessitat del canvi de servei i també anima a tota la població cunitenca a participar.

Per altra banda s’ha creat l’enquesta sobre l’adaptació dels hàbits de reciclatge al nou sistema de recollida de residus de Cunit, en la que es preveu recollir informació sobre les percepcions, necessitats i opinions de la població envers ambdós sistemes per poder definir un sistema de recollida adaptat a la realitat del territori i a les necessitats de la població.

 

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Ves al contingut