Dimarts 16 de juliol de 2024

Laia Horta, la jove promesa de la Lluita lliure olímpica

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Just abans de l’inici del confinament a causa de la pandèmia, la cunitenca Laia Horta es va proclamar Subcampiona d’Espanya escolar U15 de lluites olímpiques. L’abril d’aquest 2021, va ser segona classificada en el Torneig internacional joves promeses de la Lluita. Ara, un dels seus objectius és formar part de la Selecció espanyola.

La Laia Horta va començar a entrenar Lluita Lliure Olímpica als deu anys, i en fa dos i mig que competeix. En poc temps, la jove ha destacat en aquesta disciplina, poc coneguda a Catalunya, però molt popular a països com els Estats Units, Rússia o Hongria. La cunitenca assegura que al Club Esportiu Lluita Olímpica Calafell, on es prepara i també imparteix classes, hi ha esportistes molt potents i que a poc a poc s’anirà visibilitzant aquest esport.

La Lluita Olímpica es divideix en dues modalitats: lluita grecoromana, on només es pot atacar de cintura cap amunt i només hi ha categoria masculina, i la Lluita lliure olímpica. Aquesta darrera és la que practica la cunitenca de 15 anys, que aquest any s’ha guanyat el reconeixement de jove promesa, en quedar segona en un torneig celebrat a la província d’Alacant. La Lluita Lliure Olímpica, en la qual sí que es pot atacar per tot el cos, té com a objectiu deixar la persona contrincant a terra panxa amunt o superar-la en puntuació: per cada tècnica de lluita o atac, es reben uns punts i guanya qui arriba a tenir un avantatge de 10 punts respecte a l’altre.

 

Els valors i la disciplina

La Laia Horta compagina els estudis amb un entrenament diari i, des de fa un temps, al mateix club de Calafell entrena un grup d’infants d’entre 4 i 6 anys. Considera positiu que els nens i nenes puguin descobrir aquest esport tan aviat. Com en certes arts marcials, per exemple el judo, la Lluita lliure olímpica no es limita als atacs, sinó que el més important és la filosofia i els valors que promou: respecte, disciplina, constància, actitud, dedicació.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Ves al contingut