Us imagineu descobrir municipis i paratges naturals, mentre resoleu pistes per trobar objectes amagats? D’això tracta el Geocaching, un joc col·laboratiu on qualsevol persona en pot ser usuària i promotora. A través de l’aplicació oficial, al mapa de Google ens hi apareixen tot d’indicacions de coses que no veurem a simple vista, sinó que haurem de trobar, amb enginy i pericia. Existeixen diversos nivells de dificultat, segons el tipus de terreny o com de mimetitzats en l’entorn es troben.
Els objectes del Geocaching, anomenats catxés, poden amagar-se a qualsevol lloc: dins d’un forat a una pedra, enganxats magnèticament a una porta metàl·lica o en un riu. Poden estar a l’interior d’un recipient de plàstic o en un element de la natura, com una pedra o un tronc foradats. Fins i tot en una pedra o tronc de material artifical, fets expressament per guardar-hi a dins un catxé! Quan es descobreix un dels catxés, la persona participant hi deixa la seva firma personal i comparteix imatges a l’aplicació.
MésVal3Qres, Nubora i Zark, Evinskis i NRT són les firmes personals d’algunes de les persones que han cercat els diversos catxés amagats per Cunit i, a més, n’han afegit alguns altres! Per col·locar aquests nous objectes, cal seguir alguns paràmetres, com situar-los a una distància mínima de 161 metres d’altres catxés propers o que compleixin certs requisits de seguretat. Un cop amagats, l’organització de Geocaching els ha de validar i aleshores apareixeran al mapa oficial. I començarà la cursa per ser els primers a trobar-lo i signar!
Un reclam turístic a l’aire lliure
El Geocaching és una bona excusa per fer una mica d’exercici i per descobrir nous indrets. Es pot fer tant de forma individual com en grup, i a través de l’aplicació es poden conèixer moltes altres persones interessades en el joc. Aquestes són algunes de les raons per les quals aquest joc atreu persones curioses i amb ganes de fer coses, però n’hi ha més.
Text i fotos: Ajuntament de Cunit