Dimarts 16 de juliol de 2024

Allwoods, música country ‘made in’ Barcelona

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

La banda de new country Allwoods serà l’encarregada d’obrir la programació musical Nits de Glòria 2021, el dia 13 d’agost. Va començar com un grup de versions d’estil americà, però en els seus cinc anys de trajectòria ja han publicat dos àlbums amb temes propis. No us perdeu l’oportunitat d’escoltar-los en directe i sol·liciteu ja la vostra invitació!

L’any 2017, Pepo Figueras i Genís Sobrado van fundar una banda de versions de country. El projecte va anar creixent i l’any 2019, el ja sextet Allwoods va presentar el seu primer disc, Birth (que significa naixement, en anglès), i que els va obrir les portes fer concerts en ciutats com Madrid i Sevilla, i a actuar en importants festivals de country de França i Lituània. El 2020 va començar amb desenes de reserves de concerts per a tot l’any i la publicació d’un segon disc, Stories of a Lonely Tree, només de temes propis. “Vam haver d’acabar de fer les mescles per videoconferència!“, explica Pepo Figueras, guitarrista i veu d’Allwoods.

El country és un estil poc habitual al nostre país, però en canvi, a països com França es viu amb molta afició. Pepo Figueras explica que alguns dels festivals americans o de música country que s’hi organitzen són increïbles, amb tot d’elements d’època, com cotxes, o ambientats en moments històrics com la Segona Guerra Mundial.

El guitarrista de la banda reconeix que la música country arrossega l’estigma de l’èxit No rompas más, popularitzat per Coyote Dax, però assegura que el country és un estil molt variat i heterogeni, del qual tothom en pot gaudir, “no deixa de ser música pop“. A Cunit, Allwoods ens promet un concert molt especial i divertit, en el qual serà complicat mantenir-se a la cadira!

 

 

Nits de Glòria 2021

La setena edició del cicle musical estiuenc comença divendres 13 d’agost i ofereix propostes ben diverses. L’endemà del country d’Allwoods, és el torn dels ritmes populars cubans, de la mà Ray Cuza Quintet. El cap de setmana següent, la música en directe seguirà amb Gospel Soul·lution, divendres, la Big Band Penedès, el dissabte 21 d’agost, i el concert Cançons de Mar, amb la soprano Charo Tris i el pianista Claudi Suzin, diumenge 22.

Enguany, Nits de Glòria es trasllada a la plaça de Jaume Vidal i cal una invitació prèvia, que es pot aconseguir a entradium.com o a l’Espai Jove (consulteu els horaris en aquest enllaç).

Text: Ajuntament de Cunit

Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Ves al contingut