Dijous 23 de maig de 2024

El Dia mundial de la Fibromialgia també es reivindica a Cunit

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

El 12 de maig, coincidint amb el dia de la Infermeria, se celebra el Día Mundial de la Fibromialgia i de la Síndrome de la Fatiga Crònica (SFC/EM). Amb motiu d’aquesta data, l’associació Fibroapoyo organitza una conferència sobre la incapacitat laboral a causa d’aquestes dolències. Jorge Campmany Vilaseca, advocat i director de bufet, impartirà una xerrada aquest dijous 12 de maig, a les 17.30 h, a la Biblioteca Municipal Marta Mata. Es recomana inscripció prèvia (en aquest enllaç).

Coincidint amb el dia internacional d’aquestes malalties, l’associació Fibroapoyo de Cunit organitza una conferència sobre tràmits i problemes que cal afrontar per demanar la incapacitat laboral a causa de la fibromiàlgia. La xerrada la impartirà Jorge Campmany Vilaseca, que és director d’un dels bufets més importants de Barcelona en tema d’incapacitats. Durant la sessió es connectarà en directe amb  l’entitat Fusión Chile de Cultura y escritores (FUCCE), que faran la presentació mundial d’una cançó sobre la Fibromialgia amb la col·laboració de l’Asociación de fibromialgia Chilena V región, i en connexió amb la Fundación Argentina Dante Mainieri i l’Asociación Mexicana Bajio Creser. Després de la conferència, s’obrirà torn de preguntes per a totes les persones que vulguin mostrar les seves inquietuds.

A l’inici de l’acte, el president de Fibroapoyo, José Romero, llegirà un manifest amb una sèrie de reivindicacions sobre els problemes diaris que suposa la malaltia a les persones que la pateixen.

L’associació Fibroapoyo de Cunit treballa per visibilitzar aquestes malalties, però també de Sensibilitat Química Múltiple (SQM) i Electrohipersensibilitat (EHS).

 

Més activitats per reivindicar el 12 de maig

El mateix dijous al matí, a les 10.30 h, des de Fibroapoyo també faran una lectura del manifest davant de l’Hospital de Viladecans, municipi on l’entitat també hi té seu.

D’altra banda, a la piscina de Cunit també està previst que es facin activitats durant el dia per visibilitzar el Dia Internacional de la Fibromialgia i la síndrome de Fatiga Crònica.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content