Divendres 24 de maig de 2024

Corbes empoderades, a càrrec de la monologuista Eva Cabezas

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

La humorista Eva Cabezas visitarà Cunit el 19 de març amb el seu espectacle Curvy, un monòleg d’humor basat en la lluita contra la pressió estètica i els cànons de bellesa que s’imposen, especialment a les dones, en la nostra societat. Les entrades es poden adquirir, des del 21 de febrer, al Casal Municipal.

Curvy neix de l’emprenyamenta, de la necessitat de queixar-me públicament de com la pressió estètica fa que tots i totes ens sentim com l’aneguet lleig, per un motiu o altre”. Des d’una sèrie de reflexions, la humorista Eva Cabezas va començar a perfilar un divertit monòleg, que funciona des de l’any 2018. “I no hi ha dia, des que vaig estrenar-lo, que després de la funció no se m’acosti algú per assegurar-me que necessitava sentir aquelles paraules i donar-me les gràcies!“.

A través de bromes i ironies, l’Eva Cabezas exposa la seva perspectiva de com és difícil d’encaixar en els cànons de bellesa establerts: “qui no se sent massa baix, és calb, té taques a la pell o pesa massa“. El monòleg és una celebració de la diversitat i el desig que cada persona se senti bé amb el seu aspecte. La monologuista assegura que en cap cas es tracta d’una apologia al sobrepès, sinó una crida a l’acceptació. “Moltes vegades ens tiren floretes quan ens arreglem, o quan ens canviem el color de cabell o ens maquillem, i ens brinden compliments com: “Que elegant, no sembles tu! És hora que posem sobre la taula els complexos i treballem per deixar de voler mostrar una realitat que no tenim”.

 

Vídeo promocional de Curvy, d’Eva Cabezas

L’any 2019, l’espectacle va ser nominat als Premis de Teatre de Barcelona, en la categoria de Millor monòleg. A més de monologuista, l’Eva Cabezas és actriu, guionista i col·laboradora en programes de televisió i ràdio a mitjans nacionals i escriu teatre. Actualment, està preparant un nou espectacle en què, segons avança, parlarà dels complexos i aprofundirà en els vincles entre homes i dones. La podeu seguir a través del seu perfil d’Instagram: @evacabezas.

 

Un bon moment per la crítica social

Per l’Eva Cabezas, les discriminacions per aspectes físics, com la gordofòbia, no van a més. “Estic convençuda que estem en un gran moment d’acceptació social“, gràcies a l’empoderament col·lectiu de dones i d’homes. “No hi ha tanta impunitat, a l’hora de posar-se amb els altres”.

 

Text: Cunit Informa

Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content