Dijous 23 de maig de 2024

El Carnaval de Cunit, història viva de la costa del Penedès!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Amb més de tres dècades des de la seva recuperació, el Carnaval de Cunit s’ha consolidat com a un dels esdeveniments més especials del territori. Durant el cap de setmana, s’hi acosten milers de comparsistes i visitants, fins i tot de fora de Catalunya. Malgrat que enguany no sortirà la famosa Rua de Carrosses i Comparses, recordem l’esplendor del nostre Carnaval!

 

MIREU LA GALERIA D’IMATGES HISTÒRIQUES DEL CARNAVAL DE CUNIT!

A la província de Tarragona, el Carnaval de Cunit és un dels referents de qualitat i exuberància. Està documentat que el Carnaval de Cunit  ja se celebrava abans de la Guerra Civil Espanyola, però va ser l’any 1988 quan un grup ciutadà es va engrescar a recuperar la tradició carnavalesca, que va anar creixent. Fa 12 anys, es va fundar la Coordinadora de Carrosses i Comparses del Carnaval de Cunit, que col·labora amb l’Ajuntament de Cunit per organitzar els actes.

En anys no pandèmics, esdeveniments com la Batalla de Coreos  o la gran Rua del dissabte omplen el poble de llum, música i colors. La presidenta de la Coordinadora de Carrosses i Comparses del Carnaval de CunitRocío Arteaga, explica que fins i tot vénen autobusos des de França per viure en directe el cap de setmana carnavalesc a Cunit. “És una festa molt participativa. Hi ha colles que participen en el Carnaval des de fa 30 anys! A la Rua hi tenim Comparses i Carrosses cunitenques, 16, però moltes també vénen de fora: de Canyelles, Vilanova i la Geltrú, Roquetes, els Monjos, Vilafranca… sempre acabem sent 40 o 50!”, explica la presidenta de la Coordinadora.

Sovint, durant l’any, la Coordinadora d’entitats carnavalesques també organitzen actes per recaptar diners que s’invertiran en el muntatge de l’esdeveniment del Carnaval, com el lloguer del canó de confeti o la torre de llums que es munten per la Rua. “Les comparses i carrosses que formem part de la Coordinadora treballem conjuntament per organitzar el millor Carnaval possible. Sí que tenim secretisme i certa rivalitat de cara a les disfresses que portarem a la Rua i als concursos, però al final ens uneix l’amistat i anem en la mateixa direcció“, assegura la Rocío Arteaga.

 

Carnaval de Cunit 2022

Enguany, la festa tindrà un format diferent, més adreçat al públic infantil i sense actes multitudinaris. Això no obstant, del 21 de febrer al 3 de març, Cunit celebrarà el seu Carnaval!

Text: Cunit Informa

Fotos: Cedides

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content