Dissabte 22 de juny de 2024

25 anys de catifes de flors de l’Ateneu Alba de Cunit!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Si hi ha un element representatiu de la Diada de Catalunya a Cunit, són les catifes de flors que cada any (excepte el 2020) munten membres de l’Ateneu Cultural Alba de Cunit al costat de l’Església. Fa dies que hi treballen, però fins a l’11 de setembre no descobrirem de quin tema tracta la catifa d’enguany!

Aquest proper Onze de setembre, a partir de les 11 del matí, l’Ateneu Cultural Alba de Cunit instal·larà una nova catifa de flors a la plaça del Casal, tocant a l’absis de l’Església. És una tradició que ve de lluny i ja són vint-i-cinc edicions en què l’entitat mostra la seva creativitat i traça!

La feina, però, comença molt abans de la Diada. Durant uns vint dies, les persones voluntàries que col·laboren en l’elaboració de la catifa pensen i dissenyen el dibuix de la catifa i comencen a fabricar les flors de colors, de paper, i fetes a mà d’una en una. Finalment, aquestes flors es disposaran, en una estructura d’una superfície total de 20 metres quadrats, donant forma al disseny.

Durant els dies previs, l’equip fa torns per anar avançant feina i són els darrers dies quan poden arribar a ser més de vint persones treballant-hi. “Una feinada impressionant“, assegura la membre de l’Ateneu Alba, Laura Almirall, “però ens ho passem d’allò més bé!“. L’entitat també compta amb la col·laboració de la Brigada Municipal de Cunit, que munta uns suports i una escala elevada per tal que tothom pugui gaudir de la vista de la catifa.

La Laura Almirall explica que els motius de les catifes són diferents cada any i acostumen a tenir a veure amb Cunit i amb la cultura catalana, però també amb efemèrides importants a escala mundial. Per exemple, es van dedicar catifes al 500è aniversari de la publicació del Quixot” i el 100è de El Petit Príncep“. També hi ha espai per la reivindicació i el record: l’any 2017, la catifa de flors va homenatjar les víctimes dels atemptats de Cambrils i Barcelona, d’aquell agost.

Veurem amb què ens sorprenen aquest any!

 

Text: Ajuntament de Cunit

Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content