Dijous 8 de juny de 2023

Descobrim a peu el terme municipal de Cunit!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Quan comença a baixar a la calor de l’estiu és bon moment per reprendre l’activitat física. L’entorn de Cunit ofereix diverses rutes per descobrir la natura i el patrimoni de la zona mentre es gaudeix d’una bona passejada a l’aire lliure!

Des del Nucli Antic de Cunit podem iniciar quatre de les rutes de senderisme que surten del municipi: La ruta del poblat iber del Fondo del Roig (que té una distància de 5,2 km); la Ruta de les Masies Cal Pla, Cal Santó, Puigdetiula i Sant Antoni (12,1 km); la Ruta de l’Avenc i Serra de Sant Antoni (6,4 km) i la ruta Cunit de Sud a Nord (9,5 km). Es tracta d’itineraris turístics, de dificultat baixa o mitjana, que conviden a descobrir el patrimoni cultural i natural del poble i dels voltants tot fent una mica d’exercici, sigui caminant o en bicicleta.

Les rutes estan senyalitzades amb panells indicatius durant el recorregut. A més, a la pàgina web de l’Oficina de Turisme de Cunit, hi trobem explicades totes les curiositats i dades tècniques importants per seguir la ruta sense necessitat de cap guia. Aquí podeu descarregar el mapa de les rutes (format .pdf).


Més opcions de senderisme pel Penedès Marítim

Una de les millors opcions digitals per descobrir rutes de senderisme és l’aplicació Wikiloc. Es tracta d’una plataforma col·laborativa on qualsevol persona pot aportar informació sobre itineraris a l’aire lliure, per fer a peu o en bicicleta. S’hi dona informació sobre la distància del recorregut, el pendent, accessibilitat o dificultat tècnica. A Wikiloc, el perfil del Tot Natura de Cunit és un dels autors habituals de rutes, especialment de la zona del Penedès i Garraf.

Algunes d’aquestes rutes també les trobem recollides a la guia “Per Cunit i el seu entorn” (Josep Miró, Col·lecció Azimut – Cossetània Edicions, 2003). El llibre explica i documenta fins a divuit itineraris pel Penedès Marítim, perfectes per descobrir alguns dels indrets més bonics de la zona, com l’embassament del Foix, així com curiositats de la flora i de la fauna autòctones.

Text: Ajuntament de Cunit

Fotos: Ajuntament de Cunit, Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content