Divendres 24 de maig de 2024

Els balls tradicionals tornen a les escoles de Cunit!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Aquest mes de novembre està previst que comencin les activitats extraescolars de Balls populars a les escoles Pompeu Fabra, Sol Cunit i Cossetans de Cunit. Les inscripcions estan obertes, són gratuïtes i es poden realitzar a l’Espai Jove de 10 h a 14 h i de 17 h a 19 h (c/ dels Horts, 5).

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cunit i dels centres escolars, l’entitat Balls Populars de Cunit prepara un seguit d’activitats extraescolars per apropar la dansa tradicional catalana a la canalla. L’alumnat de P5, i 1r i 2n de primària aprendran el Ball de Pastorets i el Patatuf; 3r i 4t, el Ball de Cercolets i, 5è i 6è, el Ball de Bastons i el de Panderos. Així mateix, cada una de les tres escoles oferiran les extraescolars un dia diferent de la setmana. Fa uns anys, aquests tallers es van realitzar només a l’escola Sol Cunit i hi van participar una vintena de nens i nenes.

Aquesta iniciativa s’adreça principalment a la canalla, però també té la voluntat d’engrescar les famílies. La presidenta de Balls Populars de Cunit,  Carme Urgell, destaca que qualsevol persona té cabuda a l’entitat: “potser a algú no li agrada ballar, però pot col·laborar en alguna altra tasca. Sempre calen mans!“.

Les danses tradicionals de l’entitat solen sortir al carrer a les festes majors d’hivern i d’estiu, i per la Diada de Catalunya. Sovint, l’entitat Balls Populars de Cunit també és convidada a participar en festes majors i trobades de cultura tradicionals d’altres poblacions. Malgrat que en els darrers mesos les actuacions s’han suspès o han estat subjectes a restriccions per la Covid-19, la Carme Urgell espera que per la Festa Major de Sant Sebastià 2022, tots els balls populars de Cunit tornaran a lluir als carrers. I amb molta més participació!

 

Reivindicar la dansa popular catalana

L’entitat Balls Populars de Cunit es dedica a recuperar i difondre balls tradicionals de la cultura catalana. Danses com el Ball de Cercolets, el de Bastons o el Patatuf es presenten de forma semblant, entre una població i una altra, però les entitats que les recuperen, li donen un toc característic personal!

Entre els objectius de Balls Populars de Cunit, a més de preservar el folklore local i català, hi ha la voluntat de créixer en participació i d’augmentar el nombre d’actes i actuacions a les festes majors.

 

Text: Ajuntament de Cunit
Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content