Dissabte 22 de juny de 2024

Aquest Sant Jordi, “La Joana ens vol explicar un conte” sobre la tinença d’animals!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

AMANCU – Amics dels animals de Cunit treballa diàriament perquè els animals domèstics, com gats i gossos, puguin viure amb dignitat i felicitat. Per conscienciar la societat de la necessitat de la tinença responsable d’animals domèstics, l’entitat és present en moltes activitats de Cunit i de la zona, com fires i col·laboracions amb establiments i entitats. Aquest Sant Jordi, organitzen la representació d’un conte per explicar a la canalla què suposa adoptar un animal!

La nostra missió és garantir el màxim benestar possible dels animals domèstics abandonats al nostre municipi fins a trobar les millors famílies possibles“, explica la presidenta d’AMANCU, Laura Palomar. Així, l’entitat animalista coopera amb l’Ajuntanent de Cunit amb la gestió de la gossera municipal, actuacions de control poblacional de gats mitjançant l’esterilització i seguiment veterinari o campanyes de conscienciació, entre altres.

AMANCU té adjudicada la gestió de la gossera municipal, tasca que es completa amb actuacions de rescat d’animals perduts, gestió d’acollides i adopcions, i divulgació de la importància de la tinença responsable. Per tal de poder oferir un benestar òptim per als animals que cuida (proves veterinàries de tota mena, alimentacions especials, cuidadors amb experiència i professionalitat), compta amb aportacions dels socis, del voluntariat i de campanyes de recaptació puntuals. Actualment, tenen en marxa el sorteig d’un nadó reborn a través de les seves xarxes socials, al qual es pot participar amb una aportació de 4 euros. També, a través de campanyes de micromecenatge, tant per a projectes concrets com de forma permanent.

 

La importància de la sensibilització

Si bé és cert que cada vegada hi ha més gent conscienciada, encara queda molt camí per recórrer. Creiem que una de les claus és la inclusió de formació de qualitat, tant sobre tinença responsable com sobre qui són realment els nostres amics gossos o gats com a individus amb necessitats particulars, fomentar la visió de què l’animal és un membre més de la família”, explica la presidenta d’AMANCU. Assegura que els animals expressen emocions, com por i alegria, igual que les persones humanes. “Des d’AMANCU lluitem per retornar la dignitat a aquests éssers amb un passat devastador, per empoderar-los d’autoestima i ajudar-los a desenvolupar eines que els permetin sentir-se millor i deixar les conductes agressives en un pla secundari i proporcional a les circumstàncies“.

Una de les accions divulgatives en què AMANCU participarà en l’activitat de teatre infantil La Joana ens vol explicar un conte” que, dins de la programació de Sant Jordi a Cunit, se celebrarà al Casal Municipal el dia 22 d’abril a la tarda. Es tracta d’un conte sobre tinença responsable, en què una família parla sobre les necessitats d’un gos abans d’adoptar-lo i es fan conscients de com canviaran les seves vides, en sumar un membre caní a la seva família. Les persones que s’acostin a la plaça del Casal també hi trobaran una parada de l’entitat on podran informar-se de la seva tasca, sumar-se al voluntariat o col·laborar-hi econòmicament adquirint una rosa de goma Eva, feta especialment per a l’ocasió.

L’entitat també ha rebut donacions de llibre d’autors de renom, com Elena O’Callaghan o Jordi Sierra, que han volgut contribuir a la tasca de forma desinteressada.

 

Text: Cunit Informa

Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content