Divendres 24 de maig de 2024

Rosy Juárez, alma mater del teatre radiofònic a Cunit

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Des de fa cinc anys, els dimarts (21 h) toca teatre a Ràdio Cunit! La Rosy Juárez és la impulsora del programa A telón abierto, on un grup d’amants de les arts escèniques interpreten obres per a les nostres orelles.

Un dels noms propis del teatre a Cunit és el de Rosy Juárez, que va ser fundadora i presidenta de L’Alborada Grup de Teatre durant vint anys i que actualment és l’ànima del programa radiofònic A Telón Abierto, que s’emet a l’emissora municipal i a Internet. Amb un grup d’unes deu persones, representen obres de teatre a la ràdio, al mateix temps que assagen per poder oferir al públic, ben aviat, algun espectacle a l’escenari del Casal Municipal.

Tant en la nova etapa a la radiofònica com amb L’Alborada, la Rosy Juárez ha adaptat i arranjat desenes d’obres teatrals. Sovint es tracta de canvis al guió, de triar la música o d’editar el programa final. Moltes d’aquestes obres estan recollides al seu perfil d’IVOOX, on es poden escoltar lliurement. Clàssics de tots els estils, com El metge a garrotades, de Molière; Eloísa está debajo de un almendro, d’Enrique Jardiel Poncela, o Casa de nines, d’Henrik Ibsen, s’han representat a Cunit de la mà de Rosy Juárez. I els que ens esperen!

 

Impulsora de l’afició pel teatre a Cunit

Aquesta passió per la interpretació es remunta al poble on va néixer, Malagón (Ciudad Real). Allà, amb la seva germana solien fer teatre i convidaven el veïnat a veure les representacions. Una vegada, la seva germana de 15 anys i la Rosy, que aleshores en tenia 8, van organitzar una jornada teatral benèfica, per ajudar a finançar una reforma a la parròquia local, tan exitosa que el capellà els va cedir el teatre de l’església a partir de llavors!

Un cop a Cunit, i després d’haver-se implicat en altres projectes culturals, va fundar i presidir L’Alborada Teatre durant vint anys, a més de ser-ne coordinadora i presentadora de teatre. I actriu, és clar. L’any 2005, mentre presidia l’entitat, va impulsar activitats i tallers de teatre al Casal d’Avis de Cunit, cosa que va propiciar que moltes d’aquestes persones s’impliquessin en el grup de teatre i es fessin unes 14 obres conjuntament.

Anteriorment, la Rosy ja parlava de teatre a la ràdio, tant la municipal de Cunit com a Calafell Ràdio, on va col·laborar durant un temps, de bandes sonores de pel·lícules, anècdotes i detalls interessants d’obres teatrals, i fins i tot va formar part de la interpretació d’una radionovel·la de 23 capítols i 50 personatges!

 

Una mostra del programa A Telón Abierto en viu!

Text: Ajuntament de Cunit
Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content