Dimarts 16 de juliol de 2024

Festa major sense foc, però amb molta il·lusió!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Ja ha començat el compte enrere per la festa major d’estiu de Cunit, en honor de Sant Cristòfol! Música, humor, tradició i activitats lúdiques. Una programació festiva, que s’allarga del 9 al 12 de juliol, i que està plantejada per poder gaudir al màxim, sense posar en risc la salut de les persones. Un any i mig després, el bestiari i els gegants tornaran a sortir al carrer!

Des de fa cinc anys, Tocats pel foc és una part important de la festa major de Cunit. L’associació va néixer amb l’objectiu de recuperar l’essència del folklore popular del poble i d’engrescar petits i grans a participar activament de la festa. Amb la complicitat de l’Ajuntament de Cunit i de les associacions culturals Joves Diables de Cunit i l’Agrupació de Balls Populars de Cunit, en pocs anys, la festa major ja gaudia d’una nova dimensió!

Actualment, l’entitat és l’encarregada de treure el Drac de Cunit, el Gegant de Foc i la Gegantona d’Aigua, els Gegants infantils i la Cucafera, així com d’organitzar la cercavila i altres activitats. Hi participen persones de totes les edats: els homes porten el Gegant de Foc, les dones fan ballar la Geganta d’Aigua i toquen els timbals, i la canalla fa de tot! Normalment, els més petits són els encarregats de treure els Gegants infantils, de conduir la Cuca Espurna, però també d’acompanyar en la percussió les timbaleres, fins i tot en els correfocs d’adults!

Sandra Vidal, membre de Tocats pel foc, ens explica que tenen molta il·lusió de poder tornar a celebrar la festa major als carrers! En les darreres setmanes s’han reunit i han assajat, reinventant lleugerament les seves danses, ja que enguany no encendran foc. “Esperem que els cunitencs i cunitenques, de qualsevol edat, s’imprenguin de la festa i en gaudeixin tant com ho estem fent nosaltres!“.

Aquest dissabte 10 de juliol, l’associació no podrà encendre foc, però no hi ha dubte que els seus timbals ressonaran amb moltes ganes!

 

Text: Ajuntament de Cunit

Fotos: Tocats pel Foc (Alicia Coma i Dani Albiol)

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Ves al contingut