Dimarts 16 de juliol de 2024

L’elit del taekwondo internacional mira cap a Cunit!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

El club Taekwondo My-Ju Cunit està d’enhorabona! Dos dels seus membres, Jada Van Wijngaarden i David Lorente, han estat convocats per les seleccions nacionals d’Espanya i de Colòmbia, respectivament, per ajudar a entrenar els esportistes que participaran en els JJOO de Tòquio. Tot un honor i un privilegi, per als joves cunitecs!

No és una novetat l’alt nivell de l’alumnat del Club Taekwondo My-Ju de Cunit, que ha guanyat nombroses competicions a escala internacional. Però enguany, l’esforç i l’exigència de l’equip s’han vist recompensats tot fent un pas endavant cap al somni olímpic! Hem parlat amb Juan Carlos Córdoba, propietari i entrenador del centre My-Ju Cunit, i amb els joves Jada Van Wijngaarden David Lorente.

Primer va ser Jada Van Wijngaarden (15 anys), qui va rebre la trucada. La Reial Federació Espanyola de Taekwondo la volia com a sparring d’Adriana Cerezo (17 anys), que aquest estiu competirà als Jocs Olímpics de Tòquio 2021 en la categoria sènior. Mentrestant, la selecció colombiana es fixava també en David Lorente (19 anys), alumne i professor del My-Ju i amb una llarga trajectòria d’èxits en aquesta disciplina, per ajudar a entrenar l’internacional per als JJOO Jefferson Ochoa.

La figura de sparring, en el taekwondo i en esports de lluita, serveix per simular les característiques dels oponents i entrenar segons les similituds. D’aquesta manera, els entrenadors estudien com seran les persones amb qui els membres de l’equip s’hauran d’enfrontar i busquen diversos esportistes diferents que tinguin condicions físiques i tàctiques semblants a les dels rivals, per tal de simular els possibles combats. Per exemple, les sparrings de l’Adriana Cerezo són la Jada Van Wijngaarden, que és d’una categoria inferior però del mateix pes que l’Adriana Cerezo, i Laura Rodríguez i Alma María Pérez, que són de la mateixa categoria sènior, però amb un pes superior que l’esportista olímpica.

L’entrenador del club cunitenc, Juan Carlos Córdoba, parla amb orgull dels seus joves esportistes, amb qui té una relació pràcticament de família. A banda de la pràctica física, el que és molt important en el taekwondo són els valors. Per ser una disciplina plantejada des d’una mentalitat coreana, el taekwondo promou valors com la disciplina, el respecte, la fortalesa mental, l’esforç i la capacitat de sacrifici. I si el David i la Jada són esportistes de tan alt nivell, explica l’entrenador, és perquè compleixen tots aquests elements sense perdre la humilitat.

 

L’èxit no és casualitat

Els bons resultats requereixen esforç, sacrifici, temps de dedicació i renúncia de moltes altres coses. En aquest sentit, és tan necessària la implicació de l’esportista, com de la família i de l’equip. Per alleugerir la càrrega econòmica que pot suposar a les famílies l’assistència a competicions, el club té en marxa el Proyecto My-Ju, que ajuda amb les inscripcions a tornejos, desplaçaments i altres despeses relacionades amb portar el bon nom de l’equip arreu. També, des de l’any passat, la Jada forma part del programa d’entrenaments del Centre d’Alt Rendiment (CAR) esportiu de Sant Cugat, on estudia la formació acadèmica pròpia de l’edat, mentre entrena amb envoltada d’esportistes de tot el país.

 

Somnis olímpics

Pels dos joves, l’oportunitat de fer de sparrings d’esportistes que entrenen per uns JJOO és un privilegi, i es tracta d’una experiència que els permetrà aprendre i estar a prop dels seus ídols i de les elits de l’esport. I seguir avançant per, arribat el dia, aconseguir classificar-se per participar en uns Jocs Olímpics en primera persona!

L’entrenador del My-Ju, Juan Carlos Córdoba,  veu possible que aquest dia arribi… Molts encerts, Jada i David!

 

Text: Ajuntament de Cunit

Fotos: My-Ju Cunit

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Ves al contingut