Dijous 23 de maig de 2024

Giulia Jussen, campiona de Catalunya d’equitació

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

La Giulia Jussen va començar a practicar l’equitació quan tenia 9 anys, mentre residia a Alemanya. Ara, amb 16 anys, s’acaba de proclamar guanyadora del Campionat de Catalunya de Ponis sub-18 en Concurs complet, una de les disciplines més complicades de l’equitació, ja que inclou doma, salt i obstacles (cross-country) camp a través.

Moltes emocions a Sant Martí Vell, on es va celebrar el Campionat de Catalunya de Ponis el cap de setmana de l’11 i 12 de setembre. La cunitenca Giulia Jussen reconeix que la prova de doma, la primera de les tres que conformen el Concurs complet, no li aniria bé. Finalment, en aquesta prova va quedar tercera i el fet de pujar al podium la va fer imparable la resta del cap de setmana! Així, amb temps de rècord i salts impecables, va guanyar les proves de cross-country i de salt i es va proclamar campiona de Catalunya sub-18!

La jove geneta explica que el més bonic d’aquest reconeixement és haver-lo aconseguit amb el seu poni, el Toscano 435. “És el final d’un viatge que hem fet els dos junts. Hem treballat intensament, però em sento molt orgullosa perquè formem un gran binomi“.  De fet, aquest juny ja havien guanyat el bronze al Campionat d’Espanya de Ponis, celebrat a Segòvia. Aquest podium li dona accés als campionats europeus.

El Campionat de Catalunya ha estat l’última ocasió que podien participar en el Campionat de Ponis, ja que només es permet fins als 16 anys. La Giulia Jussen assegura que de moment no té cap intenció de canviar el seu fidel company Toscano 435 per un cavall: “no puc participar en competicions de ponis, però sí contra altres cavalls. Veure ponis competint entre cavalls no és gaire habitual i no se’ls fa cap tracte preferent, però jo vull seguir amb el meu poni!”.

Des de Cunit, la geneta entrena en diverses hípiques de Cubelles i Olèrdola. Al seu costat té grans preparadors: com Erik Balasch, amb qui entrena la disciplina de la doma, i Albert Hermoso, genet internacional als JJOO de Rio de Janeiro, amb qui practica les modalitats de salt i country-cross.

A més de l’esforç i la dedicació per l’equitació, la Giulia estudia el Batxillerat i vol ser veterinària.

 

Text: Ajuntament de Cunit

Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content