Dimarts 16 de juliol de 2024

Emoció, música i paraules en homenatge a la Marisa Ibáñez

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

El 6 de juliol d’aquest 2021 es va celebrar el I Festival Marisa Ibáñez, en honor a la qui va ser directora de la Biblioteca de Cunit durant trenta anys. Música, records i emocions es van unir en aquest acte que de ben segur que tindrà continuïtat i creixerà!

Amb una copeta de cava i un petit aperitiu –”com a la Marisa li agradava fer, quan organitzava esdeveniments“, recorda la Montse Cámara–, la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit va rebre les 125 persones assistents a la primera edició del Festival Marisa Ibáñez. Família, amistats, col·legues de professió i càrrecs polítics que hi van anar en condició d’amistats, van celebrar el record de la bibliotecària i també el seu aniversari, ja que havia nascut un 6 de juliol!

L’alcalde de Cunit, Jaume Casañas, la regidora de Cultura, Montse Cámara, i el director de Serveis Territorials de Cultura, Jordi Agràs, van compartir  vivències i records sorgits durant molts anys d’amistat amb la Marisa. Records emotius, divertits i, fins i tot, de discussions acalorades, perquè si alguna cosa movia la Marisa, era la passió. “M’he preguntat moltes vegades si recordar-la en actes com el d’avui li hagués agradat i si estava fent bé de fer-ho, segurament ella ens hagués dit a tots exagerats i exagerades“, explicava la Montse Cámara en el seu discurs.

L’acte va continuar amb l’actuació d’Adolfo Osta, músic habitual a la Biblioteca de Cunit, acompanyat de la violonista Adriana Alcaide. Un concert molt emotiu, amb interpretacions de temes tan delicats com  La Dama d’Aragó (vídeo) i Romance del amado y la muerte (vídeo).

Un acte petit i sentit per arrencar el Festival Marisa Ibáñez, una cita cultural que es vol que tingui continuïtat en el temps. L’objectiu és que en les pròximes edicions, sempre al voltant del 6 de juliol, s’organitzin diverses activitats multiculturals, concentrades en un parell de dies o distribuïdes en una setmana.

 

El record de la Marisa

Si, com diuen, les persones són vives mentre les recordem, gran part de la ciutadania de Cunit i del conjunt del territori procurarà que aquest sigui el cas de la Marisa Ibáñez. Un record viu. A més del festival, es treballa en la creació d’un certamen literari que porti el seu nom, de caràcter anual, promogut per l’Institut Ernest Lluch. També es posarà el seu nom a l’equipament on va començar tot: l’antiga Sala de Lectura, que va néixer de la mà de la Marisa Ibáñez l’any 1989, al Casal Municipal. En aquest espai, actualment s’hi conserva  el fons documental de l’Arxiu de Cunit.

 

 

Text: Ajuntament de Cunit

Fotos: BMMM i cedides
Vídeos: Cedits

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Ves al contingut