Dimarts 16 de juliol de 2024

Cunit recupera la Pedalada i la Caminada Popular

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

L’Ajuntament de Cunit s’ha adherit un any mes als actes de la Setmana Europea de la Mobilitat, amb la celebració d’una caminada i una pedalada popular, que tindran lloc el cap de setmana del 25 i 26 de setembre.

Cunit participa en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura des de la seva adhesió l’any 2006, any en què es va celebrar la primera edició de la Pedalada, i que s’ha celebrat anualment, tret de l’edició de l’any 2020 amb motiu de la pandèmia.

La caminada s’havia realitzat alguns anys, però enguany torna a programar-se després de la pandèmia i coincidint amb la represa de l’activitat del Tot Natura de Cunit.

Les dues activitats es realitzaran en un format reduït, per motius encara dels efectes de la pandèmia i per evitar una elevada concentració de persones en un espai reduït, malgrat que sigui a l’aire lliure.

Així la caminada popular tindrà lloc el dissabte dia 25 de setembre amb sortida de la plaça de la Vila a les 9 h, amb el registre dels participants, requisit obligatori per poder dur a terme l’activitat, amb un recorregut variat i atractiu de 10 km. de longitud i 230 m de desnivell que ens portarà a la Serra de Sant Antoni, a la Masia de Puig de Tiula i a l’avenc de Sant Antoni, per on tornarem a Cuit. Es lliurarà un obsequi commemoratiu als participants.

La Pedalada popular tindrà lloc el diumenge dia 26 de setembre amb concentració dels participants a les 10:30 h, quan s’efectuarà la inscripció i registre dels participants per tal de realitzar el tradicional recorregut de 6 km de longitud, senzill i planer, amb un desnivell inferior als 50 m.

També s’obsequiarà els participants amb un obsequi commemoratiu, així com aigües en finalitzar el recorregut.

El regidor de medi Ambient, José Manuel Cabada, valora “molt positivament el retorn d’aquestes activitats tradicionals, festives, lúdiques, saludables i de conscienciació ambiental per promoure mitjans de transport alternatius i sostenibles per a recorreguts curts i amb finalitat saludable i de reduir emissions de gasos d’efecte hivernacle”.

Les restriccions vigents han fet suprimir el tradicional esmorzar que es celebrava.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Ves al contingut