Dijous 23 de maig de 2024

Cunit manté la seva postura davant del desmantellament de la tèrmica

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

En els darrers dies ha tingut lloc un nou pas en l’assumpte del desmantellament de la central Tèrmica d’Endesa a Cubelles. Dijous passat va celebrar-se la reunió entre els ajuntaments de Cunit, Calafell, Cubelles i Vilanova i la Geltrú, el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Medi Ambient.

L’ajuntament de Cunit va mantenir la defensa de les conclusions de l’Informe que va encarregar i que determina l’opcio 5 amb actuacions addicionals, com a únic camí per a garantir el futur del litoral  cunitenc i de les seves platges. Cunit es reafirma en aquesta alternativa amb un consens absolut dels 5 grups municipals amb representació a l’Ajuntament. 

Jaume Casañas, alcalde de Cunit, manifesta que “l’ajuntament de Cunit es manté i es mantindrà ferm en defensar i voler garantir el millor futur pel nostre litoral. El nostre objectiu i el nostre interès és clar: que Cunit no continuï perdent sorra, que tinguem una platja estable. Són el nostre principal actiu i no podem fer passos enrere“.

Casañas insisteix en que “els espigons són un element indispensable, no podem prescindir d’ells tal i com ens indiquen els estudis que tenim“.

L’ajuntament de Cunit també va manifestar el seu interès en la creació d’una Taula de Treball per a estudiar el futur de la línia litoral, les dinàmiques de la costa penedesenca, així com les tendències i afectacions del canvi climàtic.

Després d’aquesta reunió, la Generalitat i l’Estat han de traslladar a Endesa la proposta d’actuació definitiva.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content