Dijous 23 de maig de 2024

Cunit completa el Seguici Popular recuperant un Capgrós extraviat fa anys

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

L’artesà autor dels Capgrossos de Cunit, en Toni Mujal, ha estat l’encarregat de tornar a crear el que fa anys es donava per extraviat: el Capgrós de l’alcalde de la democràcia, en Josep Solé.

Amb aquest, es dóna per completada la colla dels 6 Capgrossos de Cunit, 3 homes i 3 dones que van inspirar l’autor aleshores i que ara ja estan més a prop de sortir els 6 junts a fer gresca a les festes del municipi.

Els tres homes evoquen a 3 alcaldes que representaven 3 èpoques. Les tres dones no representaven a cap  personatge del poble, però la idea va ser que fossin personatges divertits. A la República, Jaume  Mestre  Jané (conegut com l’avi Moles), a la Dictadura, Joan Martí Ricard Alcalde electe 1967 a  1979, a la Democràcia, Josep Solé Rodríguez, segon alcalde electe de la democràcia (1989). Les tres dones són la vella, la jove, i la negreta. Totes tres ballen amb alegria i entusiasme al son de la música.

Els Capgrossos estan exposats a la Biblioteca per tothom qui els vulgui visitar. Actualment, surten a ballar a les festivitats locals de la mà de l’Agrupació dels Balls Populars de Cunit i de la recent creada colla Tocats pel Foc.

Montse Cámara, regidora de Cultura i Festes, explica que “des de la Biblioteca s’ha fet un esforç per recuperar el sisè Capgrós que des de feia molts anys faltava al seguici popular del nostre poble. Ara, gràcies a les colles Tocats pel Foc i als Balls Populars, que els treuen a ballar i a compartir les nostres festes, en podem gaudir tot el poble com ben aviat a la Festa Major d’Hivern“.

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, remarca que “les festes  i els elements culturals com els capgrossos i la resta de bestiari, també són patrimoni. Aquest és el nostre patrimoni cultural i és un goig veure com hem completat la colla de Capgrossos del nostre poble, que podeu visitar a la Biblioteca Marta Mata, per on ja ha passat el Drac.”.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content