Dissabte 22 de juny de 2024

Aprovat l’Estat d’Alarma pels propers 15 dies, que gestionarà la Generalitat de Catalunya

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

El Govern de l’Estat espanyol ha aprovat aquest matí en Consell de Ministres extraordinari, el Decret pel qual s’estableix l’Estat d’Alarma per a totes aquelles Comunitats Autònomes que van sol·licitar-lo en els passats dies, com és el cas de Catalunya, per un període inicial de 15 dies i amb la intenció que duri fins al 9 de maig.

El document contempla nous termes (s’estableixen 4 nivells d’alarma i les corresponents restriccions) i permet a cada comunitat autònoma l’avaluació de les 4 situacions de risc, determinar en funció del risc, el nivell d’alerta i adoptar mesures proporcionals, adaptables a la situació i al context de cada territori.

Com a restricció general apareix la prohibició de la mobilitat nocturna, entre les 23h i les 06h, però deixa a criteri de les comunitats autònomes ampliar aquest horari des de les 22h i fins les 07.00h.

En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya ja ha anunciat que a partir d’avui, entra en vigor la restricció de mobilitat nocturna entre les 22.00 i les 06.00. Els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21.00.

 

L’entrada Aprovat l’Estat d’Alarma pels propers 15 dies, que gestionarà la Generalitat de Catalunya ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Skip to content