Dimarts 16 de juliol de 2024

Patinatge cunitenc als campionats europeus!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email

Amb poc més de mig any de vida, un dels equips del club de patinatge Cunit Artistic Skating MR ja s’ha proclamat campió d’Espanya en la modalitat Quartet Sènior i es prepara per participar al Campionat d’Europa i, si tot va bé, al Mundial de Paraguai. També un dels patinadors juniors del club, Pau García, acaba de batre un récord mundial de puntuació en un exercici: 95,57 punts!

L’any passat, en plena pandèmia, el patinador i entrenador Òscar Molins (Vilanova i la Geltrú) va decidir que volia fundar un club de patinatge. Després d’haver treballat en clubs esportius en altres indrets de Catalunya, com a Reus o a Parets del Vallès, ara volia tornar a casa i portar el patinatge artístic a alguna població on no hi tingués presència i que disposés de bones instal·lacions per a entrenar-hi: així va néixer el Cunit Artístic Skating MR, que va començar a rodar el setembre del 2020.

Uns quants mesos després, sembla que la decisió va ser del tot encertada: l’escola de  patinatge compta amb una vintena de patinadors i patinadores de totes les  edats que n’aprenen i, a més, tot apunta que quatre membres del club participaran en el campionat del món de patinatge artístic, que aquest octubre se celebrarà al Paraguai!

De Cunit al món!

Quan l’Òscar Molins va fundar el Cunit Artístic Skating MR, diversos patinadors i patinadores amb qui ja havia treballat el van seguir en la nova aventura. El club cunitenc compta amb esportistes d’alt nivell, com Ot Dalmau, Sergio Canales, Arnau Albiol i David Canyet, que fa unes setmanes es van proclamar conjuntament campions d’Espanya en la modalitat Quartet Sènior. Tots ells ja han estat internacionals en aquesta disciplina i alguns, com Sergio Canales, poden presumir d’un palmarès excepcional: campió d’Europa i tercer del món als World Roller Games 2019.

Els quatre patinadors, que tenen entre 19 i 25 anys, s’han estrenat formant quartet aquest mateix any, i no els ha anat gens malament! Van quedar primers al Campionat de Catalunya, celebrat aquest març a Riudoms, i també al d’Espanya, que es va celebrar a l’abril, a Lleida. Amb aquesta proclamació, es van assegurar la plaça al Campionat d’Europa, que se celebrarà a finals de juliol, també a la capital lleidatana. La següent cita serà el Mundial de Paraguai, previst per la primera setmana d’octubre. En aquest cas, hi poden participar els dos equips que hagin quedat més ben classificats a la competició europea, de manera que el quartet del Cunit Artístic Skating MR té molts números de participar-hi.

I fa pocs dies, va ser un dels patinadors de la categoria Junior del club qui va fer-se un nom al llibre dels récords del patinatge artístic, en la modalitat Lliure! Pau Garcia va obtenir una puntuació de 95,57 en la realització d’un impecable exercici, al campionat Internacional Sedmak Bressan, celebrat a Trieste (Itàlia) l’últim cap de setmana de maig. Al rànquing final, la seva victòria va ser considerable i va obtenir 40 punts d’avantatge respecte al segon classificat!

L’enhorabona i molta sort, equip!

 

Text: Ajuntament de Cunit

Fotos: Cedides

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
Ves al contingut